floating


title gerak2



widgeo.net

30 Dec 2012

azam taOn barU



Assalamualaikum,,,
Hai,,, lama dah x usha2 blog kan…
Hum,,, x lama lagi da nk msuk 2013,,,  awak suma camna?? Azam baru camna?? Dah ada blom?? Msti la ada kan… sma lah mila pon ada azam baru jgak,,,
Selalu stiap tahun mesti dalam otak kita terfikir “azam tahun ni aku nk blajar sungguh2”,,, kan3,,, btol x??
Mmg mcm tu lah slalunya,,, tpi skunk ni kita suma dh ada yg smbung study kat mana2 kan,,,
Dan yg smbung study tu pon suma dh msuk sem 3 atau 2,,, ye la,,, apa lh nk dbuat lagi utk budak remaja cam mila nih yg boleh buat selain study,,, kan,,, dah slagi mampu utk study tu study la,,,, n jgn bputus asa dgn dugaan smasa study nih,,,
Lpas dah abis study nk kna pikir pasal kerja plak,,, hum… itulah kehidupan…
Kalo difikir2kan balik seronok tau jadi remaja nih,, btol x??

ye lah sebab kita buat ja apa yang rasa bleh buat... tapi benda baik ja yer,,, contohnya belajar bersungguh2,, selalu tolong mak ngan abah,, buat baik dengan org sekeliling… bersedekah…
hum… kalo yang tu untuk simpan pahala buat baik ngan org,, kalo dengan Allah nih,,, pastikan solat 5 waktu, rajin2kan berzikir terutama skali org perempuan,, rajin baca al-Quran.. snang cakap kalo rasa boring tu bawak2lah kaki tu pi bukak al-Quran dan baca… kalo mlas sgt nk baca pon bukak ja mp3 dengar surah2 al-Quran…
haa…kan senang,,, dah dengar tu bukan dengar smpai tertidur, tapi kalo boleh tu ikut la skali baca… kan dah dapat pahala tu,,,
eh, nih azam baru ka tarbiah nih,,, xpa2 ustazah kata alang2 nk sembang tu apa salahnya keluarkan kata2 nasihat skali… x salah aih,,, lagi bertambah pahala btoi dak…

hehe ok lah smpai sini dulu nanti dah nk msuk azam baru kita sembang pasal cerita2 baru pulak kan..

ok lah,,, jumpa lagi,,, see u d ipt hehe…
selamat tahun baru, dan azam baru…
sekian,,,