floating


title gerak2



widgeo.net

2 Feb 2013

kejutan yg x diduga...

Semalam mak aq tefon waktu aq tgh sdap2 dok layan crita korea, dalam bilik kt ostel lpas study. Mak cakap ada orang mai umah bawak something.

 Mak : kak, tadi ada orang mai umah, ramai jugak la. 

Aku : ya? Sapa? (aku blurr tiba2) 

 Mak : depa tanya mana anak dara mak yang sorang tu? Mak cakap ada kat perlis, tngah dok blajaq. 

Aku : lepaih tu mak kata apa? Sapa yang mai tu? Awat dya tanya kakak? (tiba2 aq rasa cam plik ja..) 

Mak : x taw la mak pown x kenai orang tu,tapi dia asyik tanya pasal kak ja..da la mak x kenai depa, kak kenai ka? 

Aku : ntah la, x berapa nak ingat.. pastu mak kata apa? 

Mak : mak x kata apa la. Waktu dok sembang-sembang, dy bawa kuar cincin. Dia kata ada orang sruh bagi cincin ni kata akak. 2 bentuk pulak tu. Pastu orang tu tanya mak, boley x bagi cincin too kat akak. Pastu minta kak terima cincin ni seikhlas hati. Mak pown ambik la, cantik-cantik cincin ni kak. 

Aku : ya ka, mak tanya dia dak berapa harga dua2 cincin tu ? sebab hari tu akak tempah dua cincin tapi kakak kata nak cincin yang paling cantik sebab kak x dan nak tengok design dy cm na, pastu kak nak bagi kat mak 1. Lagi 1, kak lupa nak bagi tau sruh antar kat umah lpas akak balik cuti nanti. Sebab tu dy tanya banyak pasai kak, maybe dy takut silap umah la tu. 

Mak : owh,, lagu tu.. tp awat yang mai ramai sgt? 

Aku : depa mai ramai sebab depa ni bahagian delivery dari umah ke umah.. biasalah umah kita ni umah paling last tu yang suma berkumpul kat umah kita tu..x pa kak kenai depa.

(huh kantoilah segala surprise yang nak bagi kat mak aq. Abih rosak suma)