floating


title gerak2



widgeo.net

2 Apr 2013

hari gembira ke hari sedih??

Assalam semua!!!! 
selamat petang... 
selamat hari selasa... 
selamat bulan baruu!!!

eehhh,,, dah3...
sikit3 sudah... over plak... 

okeh2... jom start..
sebenarnya,, mila bukan apa.. saja ja nak cerita pasal... aktiviti waktu nak sambut besday orang... 
biasanya kalau besday kawan2 dah nak dekat mesti ada yang plan macam2 kan?? tak pun mesti yang plan nak bagi telur busuk la... tepung la.. nk baling si besday tu dalam kolam air panas la... nak bagi kunyit la,,, nak bagi air longkang la... 
tau tak semua tu, kemungkinan boleh memendekkan umur kawan yang besday tu.. sepatutnya,, dah namanya besday tu.. sambut la elok2.. kata doa bagi umur panjang.. walaupun yang sbenarnya umur kita mmg semakin pendek dan semakin dekat dengan kubur... 
maksudnya... tak payah la susah2 nak buat teruk2 sampai kawan kita tu sakit... stakat wish ataupun buat makan2 sudah la... tapi yang tu bagi yang tak mampu nak bagi hadiah la... ataupun nak buat kelainan sikit, keluar jalan2 mkan angin sama2 ka... 
kan lebih baik camtu... 
nih tak...  semua nak ikut amalan barat... 
sepatutnya dah namanya besday dia tu bagi la dia happy... tak kira lah sapa pon... bukan yang sebaliknya...  
hum... smoga dapat iktibar yer,,,