floating


title gerak2



widgeo.net

17 Sep 2014

Critical day.. Maybe??..

Assalamualaikum semua pembaca2 blogger..
Harap sihat selalu dan bahagia disamping orang2 yang disayangi... 
Dan harap2 anda semua taklah stess malam nih.. kerana mila tak ingin sama sekali anda semua stress... 
huh!.. apa aq cakap ni... T___T 

Ok,, sebenarnya mila tak dak apa yang nak ditaipkan pun.. just nak hilangkan sisa2 stress tahap kritikal 1 hari ni kat blog saja.. Ok kan?? Haish.. tak tahu lah kenapa dari pagi tadi start pergi kerja KERJA ok.. (haha bajet..) asyik semuanya tak kena.. tak tahu lah.. nak kata tak breakfast dah breakfast dah makan bihun goreng yang mama goreng tadi pagi.. nak kata tak cukup tidur rasanya dah cukup2 8 jam kot.. 

Entahlah, mungkin hari ni memang tak dak mood kot, dengan badan letih... siap tesilap bagi ubat bagai.. hishh ni dah memang kritikal nih.. Nak tahu tak ada ke patut doktor mintak captopril 25 mg untuk 30 hari mila bagi calcitriol 0.25 mcg.... agak2 kalau kira pun mesti pelik kan... tapi waktu kira tu dah rasa macam pelik tapi masih tak tergerak hati nak tanya Kak Syaza, Pembantu Farmasi klinik tu.. rasa macam yakin sangat.. itu yang first.. nasib baik Kak Syaza cek dulu sebelum dispense ubat kat patient.. buat kalau terus dispense tapi tak cek..?? tak ke naya orang tu?? sekali dengan orang Farmasi naya sekali... Ohh.. Nauzubillah…

Yang second pulak jadi lagi nak captopril,, mila bagi calcitriol… Last2 Kak Syaza tegur..
“Mila okey ka??”..
“Okey ja.. ”..
“Hai.. ubat duduk sebelah2 pun silap lagi.. 2 kali nih silap.. Mila kenapa ni??”..
“Entah, rasa macam bingung sikit harini tak tau lah kenapa, lapaq kot.. hehe”
“Ha la Kak Za, harini kami jadi macam tak larat lain macam.. macam tak dak mood ja…” Najwa pon dah berjangkit dah jadi tak dak mood semacam..
 Sekali Kak Za gelak ja.. nasib baik Kak Za gelak.. kalau tak dak mood sekali macam kami?? Haha.. tak ka suram jadi farmasi tu?? Hmm.. ok lah stakat ni saja dulu.. Mila pun dah hilang stress dah.. tak tahu nak tulis apa dah..

Tolong doakan harap esok kami dapat kerja dengan tenang dan ceria macam selalu…
Tak nak salah-salah dah… No. No. No…. ^_^




12 Aug 2014

Second Practical..!!!!...

Assalamualaikum !! (teruja)

Adakah hari2 anda semua seceria hari ini?? Kalau ya.. Alhamdulillah..
Sebab apa... sebab semalam taklimat praktikal kedua.. Tak mau tanya ka Mila dapat kat mana?? Hehe... dekat saja.. Klinik Guar Chempedak... dekat kan??.. Yess of Course..
Kalau nak ikutkan sebelum nih Mila memang selalu doa mintak dapat Terengganu.. sebab hospital sana ada bagi sijil praktikal bila habis.. Lain la kalau tempat lain..
Semalam waktu tengah berdebar menunggu keputusan praktikal dari Cik Ayu staf yang handle budak praktikal kolej kami umumkan nama... terketar-ketar tangan ni ha.. Sambil tu dok harap tak nak dapat Hospital Grik.. dan Alhamdulillah memang tak dapat pon.. hehehe...
Mila tengok macam-macam ragam macam-macam aksi kawan2 yang dapat result tempat praktikal.. ada yang seronok tak dak dah... ada yang menangis tak mau2.. ada yang runsing... ada yang tekejut... dan sebagainyalah... dah macam dapat result SPM pulak tengok.. Mila?? mestilah senyum sampai ketelinga..hehe.. Bersyukur sangat..
Nak cerita lagi... dekat klinik kali nih Mila dapat sekali dengan Najwa.. haa... ada jodoh dak kami.. dulu kat Hospital Yan pon sama.. kali nih kat klinik pon sama..
Nampak tak?? Allah tak bagi Mila pergi jauh2 sebaliknya Allah bagi Mila duduk dekat2 ja.. Mesti ada hikmah tu kan.. Wah.. indahnya hidup nih..
ok tak nak lah membebel banyak-banyak...
Apa2 pun.. Selamat berjuang kepada kawan2 sekelas dan se'batch' dengan Mila yang mana dapat jauh2 tu hati2lah ya.. semoga doa kita semua mengiringi kalian.. InsyaAllah..

#savePalestine
#pray4Gaza
#pray4mangsaMH17
#AlFatihah..


4 Aug 2014

Selamat bertunang!!!...

Assalamualaikum...
#pray4Gaza
#Alfatihah

Pejam celik pejam celik dah makin meningkat dewasa pon kita nih kan...
Dulu masa masih kecik2, asyik main basikal, main masak2, main perang2... dan yang sama waktu dengannya..
Bila ingat balik semua tu rasa baru 2 3 hari lepas je kita lalui zaman kegemilangan kanak2 kita.. dan Alhamdulillah kita sekarang dah besar dan menjadi anak yang berguna sekarang InsyaAllah...

Mila bukan apa.. tujuan sebenarnya nak bagitahu yang ramai kawan2, kenalan Mila yang dah bertunang.. dan ada jugak yang dah kawin pun,, ada anak sorang... comel pulak tu.. hehehe...
Jeles?? ada jugak.. sebab diorang dah jumpa siapa jodoh diorang... kita nih tak tahu la sapa yang akan menjalani sisa2 hidup bersama pada masa depan... (ceewaahhh... menyampah!..)

Tapi jangan risau Allah dah tentukan siapa yang akan bersama kita nanti...
Yang kita pelu risau sekarang nih nak senang ke nak susah... faham tak maksudnya?? Maksudnya nak Syurga ke Neraka?? haa... fahamkan?..

Ok... rasa2nya dah cukupkah amalan kita kat dunia nih?? Mila harap.. kita semua dapat penuhkan buku amalan dengan amalan2 baik yang kita lakukan didunia ini.. InsyaAllah...

Kepada yang dah bertunang dan yang dah berkahwin tu Mila harap2 u all dapat menjadi lebih matang dalam menjalani hidup sebagai pasangan yang soleh dan solehah di dunia dan akhirat... Aminn...

16 Jul 2014

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al Mubarak...

Assalamualaikum semua...

Selamat menyambut bulan Ramadhan semua!!!....
puasa setakat nih amacam?? Full?? Alhamdulillah...
Mila pon bersyukur sangat.. 10 haribulan baru2 ni,,, dah habis praktikal yang pertama di Hospital Yan...
sekarang hanya menunggu sambil goyang kaki saja kat rumah... sambil2 tu belajar apa2 yang patut kat rumah.. masak ke.. apa ke..
Nanti habis seminggu raya nak sambung praktikal yang kedua pulak... tempat??... masih dalam kotak pertanyaan... tak tahu la kat mana...
Tapi harap2 dekat dengan kawasan rumah lah... tak nak pergi jauh2 nanti rindu... rindu kat sapa??? haaa.... mesti la rindu kat famili... duduk study kat perlis tu pun asyik nak balik ja... nasib baik la dekat... kalau study kat oversea??...

ok2.. kami kat Hospital Yan ni ramai sangat,,, lebih kurang dalam 4 orang saja... dan kami sangat gembira... otak kami memang gila... ehh,,, macam lain ja maksudnya tu... ok gila-gila...
mula2 dapat tahu praktikal kat sini memang best sangat dan tak sangka... batch Mila ada jugak kawan yang tinggal 1 kawasan sekali... best sangat... tu pun baru tahu masa Cik Ayu umumkan hospital dengan nama2 yang kena praktikal waktu tu...
Hehe,,, macam tak percaya ja... best sangat bila dah dapat praktikal situ.. Mula2 ingat macam tak best sebab nanti takut kena marah la bagai... sekali dah start kerja.. siap ada punch kad lagi... rasa macam dah keja kat situ... waahhh... lepastu dah tak rasa takut lagi dah...

Haa... kepada adik2 junior kami... jangan risau best jadi pembantu farmasi ni... boleh kenal ubat.. bentuk ubat, fungsi ubat, cara nak makan ubat... dan banyak lagi...
Nanti pengetahuan kita ni bukan hanya untuk kita saja tau... mana tahu nanti ada ahli keluarga yang sakit nak ambik ubat.. kita boleh dispens kan,,, hehe...

ok out dulu... u all pergi pasar rabu tak??
Mila nak pegi nih,,, ada idea tak nak masak untuk iftar?? ok2 kalo camtu nanti kalau ada idea mesej2 la... hehe ok caw..




21 Apr 2014

20 April bersamaan umurku 20 Tahun....



Assalamualaikum...

Alhamdulillah... Allah masih panjangkan umurku sampai keharini...
Harap2 semoga ilmu akhirat semakin bertambah dalam diri aku...
apa-apa pun yang penting aku masih mempunyai orang2 yang aku sayang disekeliling aku...
terima kasih kepada famili yang menyambutnya semalam...
harap2 hubungan ini akan kekal hingga ke Jannah... amin,,,
kepada kawan2 terima kasih kerana memberi doa dan semangat kepada diriku agar terus menjadi manusia yang berguna di dunia yang fana ini...
Semoga Allah memberkati semua... amin...







*kek hanya diambil dalam internet


30 Mar 2014

Masa Study Agak Kritikal...

Assalamualaikum semua!!!...

harini hari cuti untuk negeri2 yang sememangnya cuti...
jadi mila kat sini nak menyatakan hasrat yang esok elaun masuk...
hehe,,, *gedikss sikit...

setelah beberapa hari kami 4 orang sekawan berjimat cermat sampai tinggal hanya berapa sen, akhirnya dapat jugak merasa makan besar,,, haha.. !!
ok lah,,,

tak lama lagi dah nak exzam final 1 haribulan 4 depan...
semoga kami dapat jawab dengan lebih tekun dan tenang... insyaAllah...
untuk kawan2 mila yang akan menjawab final exzam (Mimi, Ikin, Kak Shu) semoga u all dapat jawab seperti apa yang u all study selama sem 5 nih,,, amin....

nanti lepas final, kita semua akan pergi praktikal... tempat masih dalam proses maybe...
tapi tak pa, praktikal kat mana pon tak kisah, yang penting buat betul2... jangan risaulah senior2 cakap praktikal tak susah pon.... mula2 ja sementara nak kenal dengan ubat2 kat sana...

makin lama makin seronok,,, silap2 tak nak balik apa.. hehe...
harap2 kita semua dapat praktikal kat hospital dan bukan kat klinik...
ok tak ada apa2 mila caw dulu... tata!!....