floating


title gerak2



widgeo.net

17 Sep 2014

Critical day.. Maybe??..

Assalamualaikum semua pembaca2 blogger..
Harap sihat selalu dan bahagia disamping orang2 yang disayangi... 
Dan harap2 anda semua taklah stess malam nih.. kerana mila tak ingin sama sekali anda semua stress... 
huh!.. apa aq cakap ni... T___T 

Ok,, sebenarnya mila tak dak apa yang nak ditaipkan pun.. just nak hilangkan sisa2 stress tahap kritikal 1 hari ni kat blog saja.. Ok kan?? Haish.. tak tahu lah kenapa dari pagi tadi start pergi kerja KERJA ok.. (haha bajet..) asyik semuanya tak kena.. tak tahu lah.. nak kata tak breakfast dah breakfast dah makan bihun goreng yang mama goreng tadi pagi.. nak kata tak cukup tidur rasanya dah cukup2 8 jam kot.. 

Entahlah, mungkin hari ni memang tak dak mood kot, dengan badan letih... siap tesilap bagi ubat bagai.. hishh ni dah memang kritikal nih.. Nak tahu tak ada ke patut doktor mintak captopril 25 mg untuk 30 hari mila bagi calcitriol 0.25 mcg.... agak2 kalau kira pun mesti pelik kan... tapi waktu kira tu dah rasa macam pelik tapi masih tak tergerak hati nak tanya Kak Syaza, Pembantu Farmasi klinik tu.. rasa macam yakin sangat.. itu yang first.. nasib baik Kak Syaza cek dulu sebelum dispense ubat kat patient.. buat kalau terus dispense tapi tak cek..?? tak ke naya orang tu?? sekali dengan orang Farmasi naya sekali... Ohh.. Nauzubillah…

Yang second pulak jadi lagi nak captopril,, mila bagi calcitriol… Last2 Kak Syaza tegur..
“Mila okey ka??”..
“Okey ja.. ”..
“Hai.. ubat duduk sebelah2 pun silap lagi.. 2 kali nih silap.. Mila kenapa ni??”..
“Entah, rasa macam bingung sikit harini tak tau lah kenapa, lapaq kot.. hehe”
“Ha la Kak Za, harini kami jadi macam tak larat lain macam.. macam tak dak mood ja…” Najwa pon dah berjangkit dah jadi tak dak mood semacam..
 Sekali Kak Za gelak ja.. nasib baik Kak Za gelak.. kalau tak dak mood sekali macam kami?? Haha.. tak ka suram jadi farmasi tu?? Hmm.. ok lah stakat ni saja dulu.. Mila pun dah hilang stress dah.. tak tahu nak tulis apa dah..

Tolong doakan harap esok kami dapat kerja dengan tenang dan ceria macam selalu…
Tak nak salah-salah dah… No. No. No…. ^_^